به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شهرام آدمنژاد امروز در نشست خبری اظهار داشت: شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در راستای تجلی اندیشه ایرانشهری حائز اهمیت است، به نقطه آغاز و
پایان سفر به سرزمین ایران محسوب می شود.
وی افزود: این موضوع وزارت راه و شهرسازی را بر این داشت تا مکانی را به عنوان پایانه اصلی مسافری هوایی کشور معرفی کند که علاوه بر عملکرد مورد انتظار گویای ویژگیهای این مرز و بوم باشد. ساختمانی که علاوه بر عملکرد فرودگاهی مأموریت خود را به عنوان اولین و آخرین نقطه سفر به ایرانشهر ایفا کند.
آدمنژاد ادامه داد: اقدامات مکمل و طراحی هویتبند پایانه مسافری هوایی و نقش فرودگاه در توسعه ملی و توانایی آن در رشد اقتصادی کشور که در ماده 166 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه ایران به آن اشاره شده است، از نکات حائز اهمیت بر تقویت موقعیت کشور در شبکه حمل و نقل هوایی بینالمللی، توسعه پایدار و اشتغال مولد است.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) گفت: پایانههای مسافری هوایی که در بازه ورود به شهرها و کشورها هستند، به عنوان نماد یک شهر و کشور شناخته میشوند، زیبایی، شکوه، معماری و چشمنوازی یک پایانه فرودگاهی بیانگر وضعیت اجتماعی فرهنگی و حتی سیاسی آن شهر یا کشور است.
وی ادامه داد: شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی در نظر دارد، دستیابی به ایدههای برتر برای طراحی پایانه مسافری هوایی بینالمللی ایرانشهر را از طریق فراخوان عمومی به مرحله اقدام بگذارد.
آدمنژاد ادامه داد: شرکتکنندگان در این مرحله میتوانند انتظارات و ذهنیتی که خود مایلند تا پایان فرودگاهی اصلی کشورشان داشته باشد را بیان کنند، شرکت در این فراخوان برای عموم آزاد است و شرکتکنندگان میتوانند اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند؛ شرکتهای معماری، طراحان حرفهای، دانشجویان، دانشآموزان و هر فرد ایرانی که میخواهد سهمی در آینده فرودگاه خود داشته باشد، میتواند ورود کند.
وی ادامه داد: دارندگان هر نوع ایده و یا طرح از قبیل طرحهای معماری، مفهومی، حجمی، محتوایی، نوشتاری، هنری و هویتی خلاقانه که مبتنی بر فرهنگ و هویت کشور باشد، میتوانند در این فراخوان شرکت کنند.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) توضیح داد: ایجاد فضای آرام برای کاهش اضطراب و تنش ناشی از سفر، ایجاد فضایی خاطرهانگیز همراه با هویت و اصالت اسلامی و ایرانی، القاء حس خوشامدگویی، منحصر به فرد بودن و تجانس با الگوهای بومی و همچنین تناسب با شرایط اقلیمی از معیارهای پایه این ایدهپردازی خواهد بود.
آدمنژاد گفت: با هدف آزادسازی ظرفیتهای خلاقانه فکری و طراحی محدودیتی در قالب و سبک برای ایدهها وجود ندارد؛ شرکتکنندگان میتوانند ایدههای خود را با مراجعه به آدرس اینترنتی WWW.MYAIRPORT.IR و یا ارسال پیام به رایاننامه این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید و یا شماره دورنگار 89778070 ارسال و کد رهگیری دریافت کنند.
وی ادامه داد: ایدههای برتر در فرآیند طراحی و هویت پایانه ایرانشهر استفاده میشود و به 10 ایده برتر داخلی و 5 ایده برتر خارجی جوایز نقدی و سکه طلا اعطاء خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) گفت: همه مردم میتوانند از امروز با مراجعه به آدرسهای مذکور ایدههای خود را ارائه دهند و این طرح تا 20 فروردین 97 ادامه دارد.
آدمنژاد اظهار داشت: شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در حال حاضر دارای ترمینال شماره 1 است که نخستین و فعلاً تنها پایانه فعال فرودگاه امام است که با 3.5 میلیون نفر ظرفیت، خدمات 8 میلیون نفر ظرفیت ارائه میدهد.
وی گفت: پایانه سلام به عنوان دومین پایانه فرودگاه در مراحل نهایی ساخت قرار دارد و با تکمیل آن ظرفیت 5 میلیون نفر مسافر در سال ایجاد میکند که با ظرفیت قبلی به حدود 13 میلیون نفر مسافر در سال دست مییابیم.
وی ادامه داد: پایانه ایرانشهر سومین پایانه فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) خواهد بود که اکنون در مرحله مطالعاتی قرار دارد، این پایانه در فاز اول احداث، توانایی پذیرش 25 میلیون نفر مسافر را خواهد داشت و در فاز دوم ظرفیت 63 میلیون نفر مسافر و در فاز سوم این ظرفیت به 100 میلیون نفر مسافر خواهد رسید.
* پیشبینی هزینه 2.5 میلیارد یورویی برای ساخت ترمینال ایرانشهر
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اظهار داشت: تأمین مالی برای ساخت ترمینال ایرانشهر از سرمایهگذاران داخلی و خارجی خواهد بود و پیشبینی میشود 2.5 میلیارد یورو اعتبار لازم دارد.
وی ادامه داد:امیدواریم در سال 97 بتوانیم کلنگ احداث پروژه ترمینال ایرانشهر را به زمین بزنیم و تا چند سال آینده این پروژه افتتاح شود با ظرفیت فعلی امکان خدماتدهی به حجم تقاضاها وجود ندارد.
* تقاضای بسیاری بابت پرواز در فرودگاه امام وجود دارد
وی افزود: در هر سند بالادستی کشور عنوان میشود که فرودگاه امام باید هاب منطقهای کشور باشد، اما هاب شدن بدون سرمایهگذاری در حد یک حرف قرار دارد.
وی افزود: ایران باید ترمینال شایسته بینالمللی خودش را داشته باشد و قطعا در دنیا بازگشت سرمایه از فرودگاههای بینالمللی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) افزود: در حال حاضر 7 تا 10 میلیون سفر پشت درهای فرودگاه تقاضا داریم در بهمن ماه امسال 8 میلیون و 340 هزار نفر مسافر از ترمینال شماره یک که ظرفیت آن 3.5 میلیون نفر در نظر گرفته شده بود، جابهجا شدند و باید ظرفیت خود را افزایش دهیم.
وی افزود: فرودگاهها از پردرآمدترین و توجیهپذیرترین نقاط کشور هستند و امیدواریم از سیر عظیم ترانسفر(انتقال) هوایی مسافر کشور ما که موقعیت جغرافیایی بیشتری دارد، سهم بیشتری جذب کند.
وی تأکید کرد: پروژه ایرانشهر سهم ایران را در حمل و نقل هوایی افزایش میدهد، ما نیز تلاش میکنیم با آغاز پروژه اطلاعرسانی مداوم و شفاف داشته باشیم.
انتهای پیام/ب